Signals

THE SIGNAL BOX


Railway signalling discussion

Web site security - display of images

Comments and questions about the forum

Web site security - display of images

Unread postby John Hinson » Fri Feb 24, 2017 5:54 pm

With the current trends on security, I have enabled "SSL" on the main part of The Signalbox web site.

You don't need to worry about what it is and how it works, but web addresses use https:// for the prefix rather than http:// . If you visit the main site using the old address it will simply divert you to the new one so there is no need for any special action there.

However, images I have stored there for display on this site will not load unless I adjust the code. Please tell me by PM if you come across any and I can correct them - it is quite a task as each has to be edited manually but if I do them as and when it shouldn't be a problem.

In due course I will be activating SSL on the forum, too, and I will let you know once it is active. Again it should need no special action on your part.

However, your browser may warn of insecurity (mixed secure and non-secure content) when loading an image from a site that doesn't have SSL. This is really nothing to worry about, it will still be more secure than the present arrangements (which aren't exactly insecure!).

John
Image
‹(•¿•)›
User avatar
John Hinson
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 6707
Joined: Thu Nov 8, 2007 1:13 pm
Location: at my computer

Re: Web site security - display of images

Unread postby Chris Osment » Fri Feb 24, 2017 8:07 pm

You don't need to worry about what it is and how it works, but web addresses use https:// for the prefix rather than http:// . If you visit the main site using the old address it will simply divert you to the new one so there is no need for any special action there.


Ah - that explains why my bookmark to 'Exchange Sidings' suddenly started taking me to the Home page instead!
Chris Osment
West Country Railway Archives
http://www.railwest.org.uk
User avatar
Chris Osment
Main line box
Main line box
 
Posts: 2213
Joined: Sun Nov 11, 2007 9:32 am
Location: Somewhere in the West Country

Re: Web site security - display of images

Unread postby John Hinson » Sat Feb 25, 2017 1:05 am

Chris Osment wrote:Ah - that explains why my bookmark to 'Exchange Sidings' suddenly started taking me to the Home page instead!

Now that surprises me. It should simply jump you to the new https:// prefix. I guess bookmarks must work differently to typing in a URL or following a link from another page.

John
Image
‹(•¿•)›
User avatar
John Hinson
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 6707
Joined: Thu Nov 8, 2007 1:13 pm
Location: at my computer

Re: Web site security - display of images

Unread postby Danny252 » Sat Feb 25, 2017 3:21 pm

Similarly, the change has also broken images included in posts, e.g. John's first post this thread: viewtopic.php?p=79213#p79213

Attempting to view the image directly results in redirection.

Edit: This seems to have broken any direct link to the site, for some reason; e.g. www.signalbox.org/gallery/lm/crowthornjcn.php redirects to the home page, unless I manually add "https://" myself.
Danny252
Rest-day relief
Rest-day relief
 
Posts: 678
Joined: Thu Aug 26, 2010 4:39 pm
Location: As close to the levers as they'll let me be

Re: Web site security - display of images

Unread postby John Hinson » Sat Feb 25, 2017 3:47 pm

Danny252 wrote:This seems to have broken any direct link to the site, for some reason; e.g. http://www.signalbox.org/gallery/lm/crowthornjcn.php redirects to the home page, unless I manually add "https://" myself.

This should not happen, it may be a quirk of the forum software causing that. As with images please let me know by PM of the URL of any you come across on the forum here and I will fix them.

Thanks,

John
Image
‹(•¿•)›
User avatar
John Hinson
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 6707
Joined: Thu Nov 8, 2007 1:13 pm
Location: at my computer


Return to About this forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest